МБАЛ - Русе ще получи медицинското оборудване от закрития Дом за деца

15:12, 11 фев 16 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Общински съвет - Русе е постъпила докладна записка с предложение от името на кметската администрация, с което се предлага местният парламент да даде съгласие да се дарят на МБАЛ – Русе движими вещи частна общинска собственост /медицинска апаратура и оборудване/, с балансова стойност в размер на 277 402 лв., намиращи се в сградата на закрития ДМСГД гр. Русе.

Домът за деца е закрит с решение 686/11.07.2013 г. на Общински съвет - Русе. В изпълнение на това решение, Община Русе е изпратила писма до съоветните институции с молба за оказване на съдействие за разкриване на Отделение за недоносени деца към МБАЛ – Русе АД. През октомври 2013 е постъпило писмо от тогавашния министър на здравеопазването д-р Андреева, която счита за целесъобразно разкриване на Отделение за недоносени деца в МБАЛ – Русе АД.

Във връзка постъпилото искане от Изпълнителния директор на МБАЛ, на 11.01.2016 г., Мариела Личева – директор дирекция „Здравни и социални дейности“, Община Русе е съставила докладна записка до Кмета на Общината, относно липса на установена необходимост от ползване на посочената медицинска апаратура и оборудване, от страна на други общински здравно-социални услуги и предприемане на съответните законови действия за безвъзмездно предоставяне на исканото оборудване и медицинска техника на МБАЛ, с цел гарантиране правото на децата на качествено медицинско обслужване и здравни грижи, на територията на Община Русе.

Предложението ще бъде разгледано в постоянните комисии и гласувано на редовната сесия на Общински съвет на 25 февруари.

Решението подлежи на оспорване пред Административен съд – Русе, чрез Общински съвет – Русе в 14 в дневен срок от обявяването му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама