Зам.-министър Везиева откри информационен ден за подпомагане на бизнеса в Русе

15:37, 12 фев 16 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Информационен ден за представяне на процедура "Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията" и „Подкрепа  за разработване на иновации от стартиращи предприятия“ по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 се провежда днес в Русе. За представяне на процедурите, и за срещи с местния бизнес в града са зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Мариета Захариева, главният секретар на Българска агенция за инвестиции Анна Радовска, а своеобразен домакин е зам.-областният управител на Русе Станимир Станчев. 

Бизнесът ще може да получи информация за двете отварящи се оси "Иновации в стартиращи предприятия", и "Иновации в работещи предприятия", коментира преди срещата Везиева. Специалистите ще разкажат и какво се планира за 2016 г. по отношение на работата с малки и средни предприятия, както и за инвестиционния климат. Ще бъдат обсъдени и проекти в трансграничното сътрудничество. 

По рано през дена бе проведена и информационан кампания за подпомагане на малки, средни и големи предприятия, както и реализацията на продукти и стоки. Изнесена е информация за стартиращи предприятия, като в момента правителството работи усилено по подпомагане на предприемачеството, увери Везиева. Чрез програми и проекти ще бъдат финансирани инициативи на предприятия за придобиване на патентно право, разработване на прототипи или продукти. 

Мариета Захариева представи новата регионална мрежа на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, която трябва да е живата връзка между бизнеса и управлението. Тя коментира, че една от първите фирми, които е проявила инициатива за партньорство, е била Microsoft, от където са проявили интерес да стимулират бизнеса и предприемачеството в региона. 

Информационната кампания се провежда в периода от 8 до 19 февруари 2016 г. в сътрудничество с Мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове. В рамките на информационните дни експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” ще представят процедурите пред заинтересованите страни в градовете Враца, Велико Търново, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Пловдив и София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама