АДО „Дунав“ проведе общо събрание в Русе

16:22, 12 фев 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„С колегите от Асоциацията на дунавските общини (АДО) "Дунав" продължаваме да работим за подобряване на условията за живот в Дунавския регион. С европейско финансиране ще подобрим капацитета на институциите за овладяване популацията на комарите, ще популяризираме културно-историческото наследство и туристическия потенциал на региона и ще създадем условия за модернизиране на транспортната инфраструктура“.

Това заяви днес кметът на Русе и председател на УС на АДО „Дунав“ Пламен Стоилов, след като приключи проведеното общо събрание на Асоциацията в зала „Свети Георги“, съобщиха от пресцентъра на местната власт.

На работната среща беше приет отчет на Управителния съвет за дейността на АДО през изминалата година. Делегатите гласуваха още Приемане на отчет за изпълнението на бюджета за 2015-а и проектобюджета за следващата година. Дневният ред включваше освобождаване от длъжност и отговорност на членовете на УС с изтекъл мандат като представители на общините и утвърждаване на новите кметове. 

В състава на Управителния съвет ще продължат да бъдат представители на общините Русе, Белене, Свищов, Никопол, Ценово, Силистра, Две могили, Тутракан и Плевен.

Изпълнителният директор Мария Цанкова също постави акцент върху четирите нови проекта, за чието реализиране АДО „Дунав“ получи финансиране по Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg Румъния-България 2014-2020 г. Два от проектите са насочени към разработването и промотирането на трансгранични туристически продукти и популяризирането на туристическия потенциал, а другите два са насочени към модернизирането на транспортната инфраструктура и намирането на съвместни решения за овладяване на наболелия проблем с популацията на комари в трансграничния регион. Участниците в Общото събрание получиха и специално разработено от екипа на Асоциацията Ръководство за финансиращи програми, което има за цел да ги информира относно възможностите за привличане на външно финансиране в общините-членки.

На днешното заседание стана ясно, че АДО „Дунав“ организира посещение на делегация от представители на общините-членки в гр. Палермо (Италия). Планира се те да вземат участие в семинар за представяне на възможностите за инвестиции и бизнес в България, в рамките на който ще бъде подписан Меморандум за сътрудничество с Асоциацията на сицилианските общини.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама