Млади "парламентьори" гостуваха на радио "Русе"

16:29, 12 фев 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По случай Световния ден на радиото — 13-ти февруари, членове на клуб "Младежки парламент" към Общинския младежки дом посетиха днес Радио "Русе". Това съобщиха от пресцентъра на местната власт в дунавския град.

Специално за групата "Ден на отворените врати" организираха служителите на радиото, които посрещнаха младежите и изнесоха интересна и увлекателна лекция.

Иглика Пеева показа на младите хора работните места на редакторите и журналистите, а също така студиото и апаратната. Разказа им, как протича едно интервю и какви са разликите между различните видове медии.

Диана Михайлова пък беше подготвила за младите парламентьори интересни и любопитни факти за историята на първата радиоточка. Тя разказа на групата, кога е започнала иснаталацията на първите радиоточки в Русе и кой е бил първият директор на радиото.

След това, за да въвлече младежите в истинската работа на радиожурналистите, тя направи кратка анкета с тяхното участие. Последното място, на което се спряха членовете на клуба, беше апаратната. Несъмнено едно от най-интересните за тях места в сградата на радиото.

През 2017 г. Радио "Русе" ще празнува своя 70-годишен юбилей. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама