Музикален спектакъл „Магията на българската народна песен“ се проведе в библиотеката

13:19, 13 фев 16 / Култура 25 220 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В истински празник на българщината се превърна музикалният спектакъл „Магията на българската народна песен“, който се проведе в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ днес. Фоайето на втория етаж на културната институция едва събра малчуганите и техните родители, дошли да се насладят на изпълненията на своите връстници. В спектакъла участваха преподаватели и ученици от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе.

В изпълнение на малките певци прозвучаха едни от най-известните и обичани български народни песни „Изгряла е месечинка“, „Седнало е Джоре“, „Проводи ме мама“, „Моме, малка моме“, „Чула баба“ и много други.

Освен народни песнни, присъстващите се насладиха на български народни танци и инструментални изпълнения на младите таланти. Последваха игра с публиката, гатанки, надиграване на ръченица и голям брой награди, които организаторите бяха предвидили за всички, които се включат в празника.

Присъстващите получиха информация за традиционния български народен празник Трифон Зарезан, както и малко за чуждопоклонническия, инсталиран в последните години св. Валентин. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама