Волейболният „Дунав” с драматична загуба в Луковит

20:25, 13 фев 16 / Спорт 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В много оспорван двубой отборът на „Дунав” загуби с 2:3 гейма от „Ботев” при гостуването си в Луковит в среща от 13 кръг на волейболното първенство във Висшата лига. Русенският състав поведе с 2:0 гейма, но домакините стигнаха до пълен обрат в резултата. Така тимът на „Ботев” продължи победната си серия във втория ешелон при мъжете.

Русенските волейболисти бяха по- концентрирани и точни в заключителните ситуации в първия гейм и го спечелиха с 26:24. Те напълно доминираха във втората част, като на първото техническо прекъсване водеха с 8:5, а на второто авансът им в резултата вече беше 6 точки и затвориха гейма при 25:19.

В третата част домакините подобриха играта си. Те имаха преднина от 4 точки в средата на гейма, което беше решаващо за изхода в него- 25:22. В много оспорваната четвърта част отборът на „Ботев” стигна до успеха с 25:23, а след 15:9 в тайбрека и до крайната победа в срещата.

След седмица съставът на „Дунав” посреща „Виктория Волей” в директен двубой за място в ТОП 4 на Висшата лига. Мачът в Русе е на 20 февруари. В други срещи от 13 кръг на първенството във втория ешелон: „Изгрев”- „Академик” 1:3 гейма и „Град”- „Славия” 0:3.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама