Община Русе иска да придобие сградата на бившия Техникум по зърнопреработване

15:42, 14 фев 16 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Русе е заявила желание да придобие безвъзмездно право на собственост върху имот - частна държавна собственост. Касае се за сградата на закритата Професионална гимназия по зърнопреработвателни и хранителни технологии „Проф. д-р Асен Златаров“, става ясно от докладна записка, постъпила в Общински съвет - Русе от страна на кметската администрация. 

Имотъте с административен адрес в град Русе, ул. „Проф. Димитър Баларев“ №2 и към настоящия момент е предоставен за управление на Областния управител на Област Русе.  Той е необходим на Община Русе за реализиране на социални дейности, удовлетворяващи потребностите на жителите на града, се казва в мотивите към предложението. 

Община Русе може да предвиди в бюджета си финансови средства за строително-ремонтни работи и поддръжка на имота, с цел преустройството му в заведение за различни общински дейности – предоставяне за ползване на НПО, социални и образователни дейности. Освен това общината разполага с необходимия административен капацитет, с който да участва в различни програми на Министерството на труда и социалната политика, както и в оперативните програми на Европейския съюз, уверяват вносителите на предложението. 

Областният управител вече е изразил положително становище към предложението, предстои то да бъде разгледано и гласувано на заседанието на Общински съвет - Русе на 25 февруари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама