"Фенове срещу насилието" обсъждат спортната култура и идентичност с Ноел Куин в Русе

13:13, 18 фев 16 / Спорт 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Фенове срещу насилието" се събират в Русе за втората фокус група. Темата ще бъде "Cпортна култура и спортна идентичност". Очаква се голям интерес от страна на феновете в Русе, като за най-активните ще има специални награди, съобщиха организаторите от БФБаскетбол.

Гост на събитието ще бъде Ноел Куин, която е заедно с националния отбор на България в Русе за евроквалификациите срещу Швейцария на 20 февруари и срещу Русия на 24 февруари. И двете срещи ще са в Русе, в "Арена Булстрад" с начален час 18 ч.

"Денят е неделя, 21.02, часът 11:00, а мястото на срещата - конферентната зала на "Дунав Плаза". Освен това пътувалите до Испания наскоро участници в проекта български почитатели на баскетбола, сред които бе и русенката Десислава Борисова, ще разкажат за преживяванията си там", информират още организаторите.

Припомняме, че първата среща от международния проект на БФБаскетбол "Фенове срещу насилието" се проведе в Русе в края на януари. Тогава бяха отчетени различните причини водещи до нежелани последици преди, по време на и след дадена спортна среща. Дадени бяха и конкретни примери за подобни случаи, както и добри и лоши примери за действие при такива ситуации.

Междувременно феновете на "Дунав" се ангажираха и с инициатива, която според тях може да даде добър пример за намаляване на агресията в обществото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама