"Дунав" търси елита с повече ангажимент от обществеността в Русе

17:34, 22 фев 16 / Спорт 25 535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Влизането в "А" група продължава да е цел номер 1 пред ръководството на ФК "Дунав". Няколко много важни компонента обаче стоят в основата на това, като този от най-голямо значение е общественият интерес. Русе и русенци трябва да покажат, че искат отбор в "А" група с посещение на стадиона и подкрепа от трибуните.

Това заявиха днес на нарочна пресконференция председателят на УС на клуба д-р Симеон Симеонов, членът на ръководството и зам.-кмет на Русе Иван Григоров и народният представител Свилен Иванов, който е консултант във ФК "Дунав".

В тази връзка бе съобщено, че вече има визия за следващия сезон.

Договорен е спонсор, който при влизане на отбора в "А" група ще поеме между 40 и 49% от издръжката му, а за останалите постъпленията трябва да дойдат именно от публиката, местния бизнес и Общината. Моделът е взаимстван от Германия, уточни Свилен Иванов. Според първоначалните разчети бюджетът на "драконите" в елита би бил около 2 млн. лв.

"Изградили сме много добър отбор. Екипността е много важна и тя към момента е налице. Ръководство, футболисти работят заедно за целта, която сме си поставили. Следва и повече русенци да се ангажират с това. Защото целта "А" група не е само заради ръководството или за треньора, или за футболистите, а е за целия град и неговите жители трябва да го покажат. Ако Русе подкрепи този отбор, който е именно на целия град, можем да Ви уверим, че ще бъдем в "А" група. За целта всеки трябва да даде своята лепта. Затова и още от мача с "Нефтохимик" на 27 февруари, събота, билетите ще са с цена 5 лв. Нека русенци приемат това като ангажимент към финансирането на клуба", заявиха д-р Симеонов и Свилен Иванов, които дадоха уверението, че абонаментните сезонни карти ще важат със същата цена.

Отчетено бе още, че един също важен компонент от бъдещите успехи е работата в школата. С проектът на детска футболна школа "Дракончета" към ФК "Дунав" се поставя широка основа с работа с близо 1 000 деца в детските градини и училищата. Освен това клубът има отбори в елитните групи на юношите до 15 и 17 г.

Друг важен компонент е инфраструктурата. В тази връзка зам.-кметът Григоров припомни ангажиментът на спортното министерство да подпомогне ремонтът на стадионите на отборите, които влязат в "А" група. Вече се работи по проектирането на необходимите дейности за превръщането на Градския стадион в съоръжение със съответния лиценз, което на първо време е изчислено, че ще струва между 3 и 4 млн. лв. Проектът за терена е готов - обновяването му ще струва около 390 000 лв., като ще включва подмяна на дренажа и тревната настилка с монтиране и на модерна поливна система. Проектирането на осветлението също е в напреднала фаза. Идейният проект за обновяване на стадиона включва още две козирки до съществуващата над централната трибуна и още две от другата страна, като над тунела ще се направи и специален ВИП-сектор с 30 места. До края на месец май ще е изготвено проектирането със съответната план-сметка. Предвижда се стягане и на сектора за гости.

Обърнато бе внимание, че в тази посока трябва да се вземат сериозни мерки още през тази седмица, тъй като на първия пролетен мач на 27 февруари в Русе се очакват много фенове от Бургас за да подкрепят "Нехтохимик" срещу "Дунав". Във връзка с това д-р Симеонов заяви, че са уведомени органите на реда и организацията по охраната на срещата от Полицията е вече в ход.

Феновете също работят в посока предотвратяване на инциденти, които могат да лишат от домакинство или от публика следващите две важни срещи на "драконите" в Русе - с "Поморие" на 12 март и с "Локомотив" Горна Оряховица на 2 април.

"Готвим се още от края на миналата година за срещата с "Нефтохимик". Нашата работа е да осигурим подкрепа на отбора и да не се поддаваме на провокации от страна на феновете на бургаския тим", споделиха от "Дунав завинаги".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама