Момичетата от ФК "Дунав" откриват сезона в Севлиево

15:20, 11 мар 16 / Спорт 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Момичетата от женското направление на ФК "Дунав" предстои да пътуват до Севлиево за участие в първия си за тази година турнир.

Там на 13 март, неделя, възпитаничките на Огнян Цветанов ще се включат в надпревара за девойки родени след 01.01.2001 г. Русенският отбор ще е в група "А" с "Чавдар" Троян и домакините от "Севлиево Лейдис" сочи предварителната програма. В другата група са "Болярките" от Велико Търново, "Светкавица" Градежница и "Габрово".

Както вече съобщихме, през есента на 2015 г. бе възроден женският футбол в Русе. Административният мениджър и треньор във ФК "Дунав" Огнян Цветанов се нае със задачата да селектира и подготвя момичета на различна възраст.

Интересът стана все по-голям и бяха сформирани и подготвени боеспособни състави на девойки до 12 г. и до 15 г. През есента младите дунавки участваха в 5 турнира в тези възрасти под егидата на БФС, в които постигнаха много добри резултати срещу далеч по-опитни отбори, развиващи женски футбол от години.

"Момичетата се учат бързо и вярвам, че това ще се отрази и на резултатите. Смятам, че те ще постигат все повече победи и трофеите няма да закъснеят", сподели Цветанов.

След надпреварата в Севлиево, момичетата от ФК "Дунав" предстои да домакинстват на турнир в Русе, отново във възрастова група до 15 г., на 9 април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама