Европейската асоциация на училищата по социална работа публикува русенски доклад

11:50, 14 мар 16 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европейската асоциация на училищата по социална работа (European Association of Schools of Social Work: EASSW) публикува на официалната си страница доклада на ръководителя на професионално направление „Социални дейности“ в Русенския университет, доц. Сашо Нунев. Документът беше изпратен на президента на EASSW, г-н Нино Зганек, през февруари и впечатли ръководството на асоциацията, съобщават от РУ "Ангел Кънчев".

В доклада се описва дейността на студентите и техните преподаватели, дискусиите организирани от тях по различни теми и изследването на етническия микроклимат сред студентите във Факултета по обществено здраве и здравни грижи.

Световният ден на социалната работа се чества от 2007 година по инициатива на Международната федерация на социалните работници в знак на признателност към приноса им за благото на общността. Отбелязва се през третия вторник на месец март, който тази година е на 15 март и ще премине под мотото „Насърчаване на достойнството и стойността на народите“.

По този начин се създава още една възможност да се изгради международна солидарност и да се изразят посланията на регионалните общности на социалните работници. Членовете на Клуба на социалния работник в Русенския университет се присъединяват към посланията на Европейската асоциация на училищата по социална работа и Международната федерация на социалните работници и ще ги отправят днес, 14 март, от 17,30 часа в зала 2.105 на Русенски университет чрез творбите, които са изготвили.

Преди дни видеоклип на студенти от Русенския университет беше включен в общ видеоматериал във връзка със Световния ден на социалната работа – 2016. Авторите, Онур Гюрселов и Ивайло Любенов, са второкурсници в специалността "Социални дейности". Тяхната творба е публикувана на уебстраницата на European Association of Schools of Social Work и е от името на България, съобщават още от РУ "Ангел Кънчев".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама