Хванаха двама пияни шофьори във Ветово

10:49, 22 мар 16 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ветовските полицаи са установили двама водачи, управлявали МПС след употреба на алкохол и то в концентрация над 1.2 промила. Единият дори се е оказал и неправоспособен, съобщават от Областната дирекция на МВР- Русе.

На 19 март, около 19:00 часа, във Ветово на ул. Съединение, при извършена полицейска проверка се установява, че водачът на «Форд Фиеста» - М.Т. на 48 г. от Ветово е седнал зад волана след като е пил. Служителите на реда са му измерили с техническо средство 1,27 промила.

На водача е съставен акт и му е връчен талон за медицинско изследване. По- късно е установено, че той не е дал кръвна проба за химичен анализ. По случая е образувано бързо производство срещу 48-годишния мъж.

Другият случай е установен малко след полунощ. Около 00:10 часа на 22 март, във Ветово на ул. Оборище, полицейски екип на РУ – Ветово е спрял за проверка лек автомобил «Фолксваген Голф 2», управляван от М.М. на 36 години от Ветово.

При извършената проверка се установява, че мъжът е неправоспособен /няма издавано свидетелство за управление на МПС/ и управлява след употреба на алкохол като му е измерена с техническо средство канцентрация над 1.2 промила - 1.35 на хиляда в издишваните пари.

На водача е съставен акт и му е издаден талон за медицинско изследване, който М.М. отказал да получи. По случая е заведено бързо производство срещу 36-годишния ветовчанин, съобщават още от ОД на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама