Откриха официално ремонтираната зала за борба до стадион „Локомотив“

12:07, 03 апр 16 / Политика 25 751 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обновената и ремонтирана зала за борба до стадион „Локомотив“ беше открита официално днес. За церемонията пристигна спортният министър Красен Кралев.

Освен него, на церемонията присъстваха председателят на Бългаската федерация по борба Валентин Йорданов, областният управител Стефко Бурджиев, кметът Пламен Стоилов, депутати, легенди на борбата, треньорът на клуб „Юнак - Локомотив“ Валентин Ангелов, негови спортисти и други гости.

Красен Кралев коментира, че преди ремонта залата – една от ковачниците на шампиони в България, е била напълно занемарена. Той изтъкна приноса на Валентин Йорданов и на кмета Пламен Стоилов, които са се погрижили за осигуряване на допълнителни средства за привеждането й в новия добър вид.

Помощта от Министерството на спорта пък е дошла след икономии, тъй като е нямало много пари за спортна инфраструктура. Така е подсигурен бюджет за реконтструкция на залата. Тя е била първият обект в Русе, за който местната управа и народни представители от региона са държали да бъде възстановен, тъй като борбата е най-успешния български спорт, а Русе е един от центровете му, каза още Красен Кралев.

Той увери, че министерството ще продължи политиката за инвестиране в спортната инфраструктура, тъй като тя е ковачница на шампиони, както и че залата за борба няма да е последният обект, по който се работи в Русе.

В словото си по време на официалното откриване кметът Пламен Стоилов каза, че за ремонта са били отпуснати 200 000 лева, които обаче не са стигнали и работата е приключила успешно с помощта на спортния министър, който е осигурил допълнителното финансиране. Кметът увери, че по време на настоящия мандат ще продължи обновяването и ремонта на останалите спортни бази в Русе.

Валентин Йорданов благодари на всички, допринесли за ремонта и възстановяваването на залата за борба. Той призова треньора Валентин Ангелов и спортистите му да я пазят като свой дом и да продължат славата на русенските легенди в борбата.

След церемонията младите спортисти от клуб „Юнак - Локомотив“ направиха демонстрации на наученото по време на тренировките. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама