Русенски щангисти със 7 и 10 място на Европейското първенство

10:29, 12 апр 16 / Спорт 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седмо и десето място записаха при дебюта си на Европейско първенство русенските щангисти Надежда Мей Нуен и Стилиян Гроздев. 16-годишните възпитаници на треньорите в Тежкоатлетически спортен клуб „Русе” Кръстина и Радослав Атанасови бяха най- младите участници в своите категории по време на първенството в норвежкия град Фьорде, съобщават от русенския клуб.

Надежда Мей Нгуен излезе на състезателния подиум в събота в група Б. Русенката записа резултати в изхвърлянето и изтласкването от 70 кг. и 87 кг. Така тя стана десета в категория до 48 килограма при жените с общ двубой 157 кг. Освен това, русенката успя да покрие норматива и стана майстор на спорта.

В понеделник вечерта на състезателния подиум излезе Стилиян Гроздев, който участва в група А на категория до 62 килограма. През цялото състезание, плътно зад него бе личният му треньор Радослав Атанасов. Русенецът записа постижения от 124 килограма в изхвърлянето и 145 в изтласкването.

Стилиян се справи успешно и с щангата с тежест от 149 кг., но заради грешка при изпълнението на движението съдиите отмениха успешният опит. Така Стилиян записа общ двубой от 269 килограма. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама