ЖГЕРБ – Сливен подкрепи проект „Детство без насилие“

18:04, 19 апр 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ЖГЕРБ – Сливен подкрепиха проект „Детство без насилие“ на Сдружение „Безгрижен живот” на проведения Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен 2016", организиран от Обществен дарителски фонд Сливен.

Целта на проекта е да повиши информираността по отношение на насилието над деца и да спомогне за намаляване на случаите на насилие в дома, на улицата и в училище. Предвижда се да бъдат обхванати над 450 човека - родители, учители, възпитатели, медицински и социални работници, деца жертви на насилие и техни близки и приятели от 12 малки населени места от Община Сливен. Партньор на инициативата ще бъде Комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. ЖЕНИ ГЕРБ – Сливен насочиха вниманието си към проблема с насилието над деца още в края на 2015 г. Дамите от ГЕРБ Сливен проведоха информационни кампании за превенция на насилието над децата в малки населени места. Целта бе да се подобри информираността на родители, учители и близки на деца, жертви на насилие.

По време на срещите социални работници, психолози и представители на институции разискваха признаците за разпознаване на насилие и видовете насилие. Посочиха се и институциите, които трябва да се сезират при случаи на насилие. Информационната кампания организирана от ЖГЕРБ потърси начини за адекватно реагиране срещу всички форми на насилие над дете - пренебрегване в семейството, жертва на злоупотреба, насилие, експлоатация или друго нехуманно и унизително отношение в семейството и в училище. Важен акцент от срещите бе да бъде повишена информираността на родители, учители и близки на деца жертва на насилие къде да потърсят помощ, подкрепа и закрила. ЖЕНИ ГЕРБ подкрепят проекта „Детство без насилие“ като така ще се продължи каузата започната от дамите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама