Днес се проведе единствената по рода си инициатива "Ден на кариерата за ученици", организирана от учебна компания “Smart City” към МГ „Баба Тонка“ – Русе. Съорганизаторите са още Общинска фондация “Русе – град на свободния дух”, ВН социален проект на Еконт, Startup factory, JUMP Project и др. 

Събитието бе открито от Наталия Кръстева - зам.-кмет на Община Русе и председател на управителния съвет на училищното настоятелство на МГ "Баба Тонка". Тя връчи на организаторите поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов, който пожелава много успехи на младите ентусиасти, които един ден ще са и бъдещето на Русе. 

Община Русе е единствената, в която се проведе подобно събитие, като част от серия инициативи на учебната компания в рамките на  „Национални дни на кариерата“.

Ден на кариерата за ученици се провежда за втори път в Русе и е иновативна за територията на България. Основната цел на събитието е русенски бизнес консултанти и работодатели да се срещнат със своите потенциални стажанти и бъдещи служители, а учениците да имат възможност да се запознаят с истинската страна на бизнеса,  което ще им помогне да направят правилен избор за своето кариерно развитие. 

Инициативата се провежда в две части. В първата акцентът пада върху теорията – присъстващиете младежи се включиха в дискусионни панели и тренинги, където всеки ученик получи кариерни съвети, консултации как да подготвите CV-то си, как да се представи най-добре по време на интервю и др. Втората част ще бъде изложение с щандове на водещи русенски фирми, разположени в зала 2.203 на РУ „Ангел Кънчев”. На щандове, представителите на различни компании ще обсъдят заедно с участниците актуални теми, свързани с пазара на труда и стартирането на кариера.   

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно