Русе е домакин на конференция, посветена на Световния ден за безопасност при работа

17:16, 27 апр 16 25 936 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двудневна конференция, посветена на 28 април - Световен ден на безопасността и здравето при работа, стартира днес в Гранд хотел "Рига". Организатор е фондация "Център за безопасност и здраве при работа", а своеобразен домакин е "Монтюпе" - Русе в качеството си на носител на Годишните национални награди по безопасност при работа за 2013 г. 

Люпчо Кочовски, управител на фондацията и координатор на УС на "Европейска мрежа за образование и обучение по БЗР", коментира, че има все по-голям интерес към внедряването на мерки за безопасност, с което се обяснява и големия интерес към самата фондация. Тя вече наброява над 900 участници, и се увеличава всяка година. Кочовски представи и кратка история на Световния ден за безопасност, който е започнал като ден на възпоминание на загиналите при трудови злополуки. След инициатива на ООН той е възприет приет за официално отбелязване, и се насочва към ангажираността с безопасността на работното място и съзнанието за измеренията и последствията от трудово-свързани инциденти и заболявания, за необходимоста от поставяне на безопасността и здравето на работното място на световен и национален дневен ред, да се даде подкрепа към националните усилия за подобряване на националните БЗРМ системи и програми, които да бъдат релевантни на международните (или най-високи) стандарти

Райна Кръпчанска, директор "Човешки ресурси и здраве и безопасност" към "Монтюпе" коментира, че компанията развива целенасочена политика в тази насока, тъй като притежава множество производства по целия свят, които имат множество изисквания за безопасност. В тази връзка се отчита внедряването на добри практики в даден завод, и този опит се внедрява в останалите производства на компанията. 

По време на самата конференция много от присъстващите също ще споделят добри практики и ще обменят опит. Ще бъдат представени презентации на тема "Стресът на работното място - колективно предизвикателство", и "БРЗ уикипедия - знания в мрежата". Очаква се да присъстват специалисти от 12 клуба по Здраве и безопасност в България, както и много официални гости от Европа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама