"Вело - Русе" с нова критика към велоалеите и нивото на вело-културата в Русе

13:07, 28 апр 16 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"За пореден път казваме, че строителството на велоалеите в Русе е под всякаква критика, и отново повтаряме, че сдружение "ДЗЗД Вело Русе" което ги изпълни, няма нищо общо с нашата организация. Строежът е некачествен, и бе изпълнен извън предварително съгласуваните с нас планове". Това заяви на пресконференция днес Кольо Пазарджиев, председател на сдружение "Вело - Русе".

Пазарджиев коментира, че сдружението продължава да отстоява исканията за безопасност на велоалеите, тъй като има няколко опасни участъци, които застрашават живота и здравето на велосипедистите и останалите участници в движението. Той увери, че се търсят всички възможни начини за обезопасяването им. 

Засегнат бе и проблема с липсата на вело-култура сред русенци, като бе отправен призив за повече ангажираност що се отнася до правилата за движение по велоалеите както от страна на велосипедистите, така и на пешеходците. "Необходима е мащабна информационна кампания с цел приучаване гражданите да спазват териториите, но има и основателни забележки, че покрай строителството на велоалеите бяха унищожени пешеходни пространства", коментира още Пазарджиев.

Въпреки проблемния старт обаче, той изрази оптимизъм, че е поставено началото и поне са маркирани велоалеите, по които започват да се движат все повече хора. 

От "Вело - Русе" представиха и още свои инициативи, последната от която разчистване на вело маршрути в областта, предимно около Поломието, достъпите до туристически обекти, както и маркирането на част от маршрутите. От сдружението коментираха, че тече усилена работа по координацията на маршрут Евро - Вело 6, както и разговори с няколко русенски общини за съвместни действия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама