Представители на България и Румъния обсъдиха ограничаване на нерегламентиран трафик на животни

15:37, 28 апр 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В кабинета на заместник-областния управител Станимир Станчев се проведе работна среща за набелязване на мерки за ограничаване на нерегламентирания трафик на животни през границата. Това е станало вчера, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

На срещата присъстваха още заместник-председателя на Окръжен съвет Гюргево – Думитру Гаврила и представители на Областната дирекция по безопасност на храните – Русе, Регионалната дирекция „Гранична полиция” в Русе, Областната дирекция на МВР, Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“, Окръжната дирекция за Ветеринарно-санитарен контрол и защита на храните – Гюргево, Окръжен инспекторат на „Гранична полиция” – Гюргево, експерти от Областна администрация Русе и Окръжен съвет Гюргево.

Ливиу Флореску – директор на Окръжна дирекция за Ветеринарно-санитарен контрол и защита на храните Гюргево сподели, че за да се намали нерегламентирания внос на животни, трябва да се увеличи както превенцията, така и глобите за нарушителите.

Д-р Андриан Райков - директор на Областна дирекция по безопасност на храните пък обясни, че един от проблемите е, че някои от превозните средства за транспортиране на животни не са лицензирани и нямат съответните документи.

Той допълни, че при случай на задържани животни, те са конфискувани и се предприемат мерки в съответствие със закона, който в България е много добър. Д-р Райков подчерта, че по-важно е да се прекрати преминаването на нерегламентирани транспортни средства като от България, така и от Румъния.

По време на дискусията заместник-областният управител допълни, че случаите на нелегален внос и износ на животни е намалял след засилване на контрола и от отдел „Фискален контрол” на НАП на границата.

В края на срещата участниците се обединиха около идеята, при констатиране на нерегламентиран внос на животни от Румъния да бъдат връщани в Румъния и съответно да се прилага това и за България. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама