Мъж, шофирал с 3,41 промила алкохол в кръвта е осъден в Русе

15:44, 28 апр 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъж, шофирал с 3,41 промила алкохол в кръвта получи условна присъда. Нарушението на закона той е извършил в края на март 2016 г.

Без бавене е изправен пред съда, който го е признал за виновен и го е осъдил на 1 година условно, с 3 г. изпитателен срок, както и 300 лева глоба. Той е лишен и от право да управлява МПС в продължение на 2 години, като му е приспаднат срокът, в който е бил наказан по същия начин, но по административен ред от полицията след задържането му.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана.

Първоначалното наказание, дадено с нея, е било 1 година и 6 месеца. Тъй като делото е гледано по съкратената процедура, с признаването на вината от страна на обвиняемия и съгласието му с фактите, посочени в обвинителния акт, както и с това да не бъдат събирани нови, санкцията е намалена с една трета, както сочи законът в такива случаи и наказнието е намалено на 1 година.

Нарушителят е спипан в центъра на Русе. Мъжът навлязъл по ул. „Пирот“ и опитал да спре на паркинга на хотел „Сплендид“, но не успял да вземе десен завой и се ударил в стълб. Това не го разколебало, въпреки че се оказало, че не може да си спомни, как да мине на задна скорост.

Служител на хотела, свидетел на случката, му помогнал с това, но при навлизането на паркинга, подсъдимият блъснал друга кола, чийто ядосан собственик се обадил на тел. 112. Пристигналите служители на пътна полиция тествали мъжа с дрегер, който показал 3,41 промила алкохол в издишания въздух, написали му акт, взели му шофьорската книжка и му издали талон за кръвна проба, която той не отишъл да му вземат, поради което по време на делото е взето под внимание показаното от дрегера. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама