Прасенце и агънце са големите награди, очакващи участниците в традиционното русенско Великденско хоро

08:18, 30 апр 16 25 561 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Традиционният празник „Великденско хоро“, организиран от Община Русе и ФТТ „Найден Киров“ ще се проведе на 1 май от 10.30 ч. на площада пред Общината, съобщават организаторите.

Организаторите са подготвили богата концертна програма, съчетана с различни игри, конкурси и изненади за публиката. В концертната част участие ще вземат ФТТ „Найден Киров“ с концертен състав, детски ансамбъл, оркестър и певици, ДЮФА „Зорница“ и ФА „Здравец“ при ОбДЦКИ, а също така и школата по народно пеене към детския център.

Водещи на събитието са актьорите от ДТ „Сава Огнянов“ Ралица Константинова и Йовко Кънев, които тази година ще излязат на сцената с фолклорни носии, за да бъде празника още по-пъстър.

В хода на концертната програма организаторите предвиждат атрактивни конкурси за най-красиво писано яйце, за козунаци, както и конкурс за най-здраво яйце-борец, в който и този път децата ще са  най-активни. Както повелява традицията на Великден, ще се завърти и голямо великденско хоро, на което ще се хванат участници и публика.

След концерта ще бъде разиграна и традиционната Великденска томбола с над 100 награди, осигурени от различни русенски фирми, ресторанти и магазини. Късметлиите ги очакват различни куверти, ваучери за пазаруване, конфекция от русенски шивашки фирми и много други атрактивни подаръци. Двете най-големи награди ще бъдат прасенце от Свинекомплекс Голямо Враново Инвест – АД и традиционното живо агне, което и тази година се осигурява от денонощен магазин Чарли.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама