Изпращат Георги Стефанов в театъра

12:12, 01 май 16 / Култура 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изтъкнатият актьор на Русенския театър Георги Стефанов почина на 76-годишна възраст на вчерашния 30 април.

Поклонението ще се състои на 3 май от 11.30 до 13 ч. във фоайето на Голямата зала на театъра. Погребението от 13 ч.

„Напусна ни ярка творческа личност, която близо 35 години изграждаше забележителни роли на русенска сцена. С тях Георги Стефанов се вля в плеядата на талантливи артисти на Русенския театър, които от 60-те години насам творяха най-легендарните му спектакли“, отбелязват неговите колеги и приятели от Драматичен театър „Сава Огнянов“, които го описват като майстор както на остро драматичния, така и на остро комедийния персонаж.

„Беше роден да бъде актьор, да излъчва от нея силни послания.Затова и зрителите му се отплащаха с обич и признателност към изкуството му“, споделят още от театъра.

Георги Стефанов участваше активно и в културния живот на града, а в периода 1990 -1992 г. като директор на Русенския театър даде своя принос за неговото художествено израстване и съвременно присъствие в театралния живот на страната.

„Със смъртта на актьора Георги Стефанов Русенският театър и българското театрално изкуство губят един забележителен творец, който беше пример за високо професионално майсторство и гражданска позиция в театъра и в живота“, споделиха още от културния институт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама