Великденско хоро се изви в центъра на Русе

13:46, 01 май 16 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици русенци и гости на града се включиха в традиционното Великденско хоро, което се изви на централния площад Свобода в крайдунавския град.

Официален старт на проявата даде кметът Пламен Стоилов. Той поздрави всички присъстващи за празника и пожела много здраве и топлина в семейството.

„Великден е символ на вярата и саможертвата, на традициите и ценностите“, каза кметът, като не пропусна да припомни, че предстои наситена програма за празника на града - 6 май.

Традиционното „Великденско хоро“ се организира от Община Русе и ФТТ „Найден Киров“, които бяха подготвили богата концертна програма, съчетана с различни игри, конкурси и изненади за публиката. В концертната част участие взеха ФТТ „Найден Киров“ с концертен състав, детски ансамбъл, оркестър и певици, ДЮФА „Зорница“ и ФА „Здравец“ при Общинския детски център за култура и изкуство, а също така и школата по народно пеене към детския център. Водещи на събитието бяха актьорите от ДТ „Сава Огнянов“ Ралица Константинова и Йовко Кънев, които тази година излязоха на сцената с фолклорни носии, за да бъде празника още по-пъстър.

В хода на концертната програма организаторите бяха предвидили атрактивни конкурси за най-красиво писано яйце, за козунаци, както и конкурс за най-здраво яйце-борец. Както повелява традицията на Великден, на площада се изви и голямо великденско хоро, на което се хванаха участници и публика.

След концерта беше разиграна и традиционната Великденска томбола с над 100 награди, осигурени от различни русенски фирми, ресторанти и магазини. Късметлиите спечелиха куверти, ваучери за пазаруване, конфекция от русенски шивашки фирми и много други атрактивни подаръци.

Двете най-големи награди бяха прасенце от Свинекомплекс Голямо Враново Инвест – АД, спечелено от Илко Христов, и традиционното живо агне, което Диана Христова спечели благодарение на денонощен магазин Чарли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама