Речните нива се понижават или остават без изменение

07:21, 02 май 16 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес ще има слаби превалявания. През нощта срещу вторник валежите ще се усилят и ще обхванат цялата страна. Водните количества на повечето от наблюдаваните реки в страната са около праговете за високи води.

На основа на метеорологичната прогноза, обработената хидрологична информация и моделираните водни количества от НИМХ – БАН в Дунавския басейн днес речните нива ще останат без съществени изменения. От 3 май в целия басейн ще започнат повишения на нивата,  по-съществени се очакват в периода 3-4 май.      

Моделът за водосбора на р. Янтра прогнозира водни количества за 2 и 3 май ще бъдат около и над средномногогодишната стойност. Утре се очакват повишения в целия водосбор. Водните количества ще бъдат под прага за внимание.       

Моделът за водосбора на р. Русенски Лом прогнозира водно количество в долното течение на реката на 2, 3 и 4 май да бъде над средномногогодишната стойност. Днес нивата във водосбора плавно ще се понижават или ще останат без съществени изменения.

В периода 3-6 май се очакват повишения във водосбора, първия ден главно в горните части на водосбора, от 4 май и в долните части. Водните количества ще бъдат под прага за внимание.      

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама