Практическо обучение по автомобилна диагностика стартира Русенският университет

16:25, 04 май 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Центърът за обучение по транспортна техника към Транспортния факултет на Русенски университет „Ангел Кънчев” и русенски фирми от бранша започнаха да провеждат серия от съвместни обучения на студенти и специалисти по автомобилна техника за диагностициране на неизправности в системите за управление на автомобили. Информация за новата инициатива съобщават от учебното заведение. 

За целта се използват над десет автомобила от различни марки с най-разпространените системи за управление, които са предоставени от румънска компания. 

Автомобилите периодично ще се подменят, като те са специално пригодени за симулиране на различни неизправности, коментират специалистите. Обучението преминава по програма на Autodistribution International, наречена Eure!Car. След успешното приключване на обучението по диагностициране на системите за управление, за всеки конкретен автомобил, специалистите по автомобилна техника получават поименен сертификат, издаден от централата на Autodistribution International в Белгия. 

Студентите от магистърска програма Диагностика, обслужване и ремонт на автомобилната техника преминават обучението в дисциплина от редовния учебен план.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама