Спортен празник "Заедно" събра десетки участници в Русе

11:29, 05 май 16 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Събитието днес събра десетки деца. Спортен празник „Заедно“ се провежда в комплекс „Ялта“. Той е посветен на „Деня на храбростта и българската армия” и празника на град Русе – 6 май и се осъществява със съдействието и финансовата подкрепа на Фондация „Русе – град на свободния дух” в рамките на програмата „Русе – Европейски град на спорта 2016”.

За девета поредна година събитието се организира от областен Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности и е част от дейностите, посветени на 10-годишнината от създаването му.

В надпреварата се включиха повече от 130 деца и ученици със и без специални потребности от 13 училища и 3 детски градини на областта, дневните центрове „РАЛИЗ” и „Милосърдие”, съобщиха организаторите.

Участниците се състезават в няколко дисциплини: народна топка, футбол, лека атлетика, щафетни игри, теглене на въже. В щафетните игри ще участват деца с тежки увреждания, подкрепяни от родителите си или от свои приятели, учители и доброволци от младежката секция на БЧК - Русе.

Целта на инициативата е децата със специални потребности не само да учат заедно с връстниците си, но и да спортуват, да се научат да общуват помежду си.

По традиция празникът ще завърши с награждаване на отборите и излъчване на училище комплексен победител, носител на преходна купа на Ресурсен център – Русе - „Илона Маринова”, съобщиха още организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама