Промени в движението по пътя Русе - Варна, заради ремонта на Писанския мост

14:22, 05 май 16 25 671 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дългоочакваният ремонт на моста над река Бели Лом ще наложи промени в движението по основния път, който свързва дунавската и морската столица на България.

От 10 май при 34-тия км на пътя от Русе за Разград, Шумен и Варна трафикът ще се пренасочва по обходни маршрути. Съоръжението, което е в експлоатация от 1974 г., се ремонтира със средства от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Инвестицията е за над 5 млн. лв., припомниха днес от АПИ.

При ремонтно-възстановителните дейности трафикът на леки автомобили до 3,5 тона ще се насочва от първокласия път при кръстовището с път III-2001 Писанец - Ветово, преди моста над река Бели Лом, и ще продължава по общинския път през село Писанец, докато се включи отново по първокласното трасе от Русе за Разград, Шумен и Варна.

Тежкотоварните превозни средства над 3,5 тона ще се отклоняват по път II-23 Русе - Кубрат през село Червена вода, ще продължават по път II-2302 през село Семерджиево, град Ветово, град Сеново и през село Просторно. След това тежкотоварният трафик ще продължава по път II-49 Търговище - Кубрат – Разград през с. Киченица и с. Стражец до пътния възел с основния път I-2 Русе – Разград.

Предвидено е временната организация на движението да продължи до 7 август т. г.

Изпълнител на ремонтно-възстановителните работи на моста над р. Бели Лом при с. Писанец на път І-2 Русе - Разград е ДЗЗД „ОРС-Т“, в което участват: „ОРС Инфраструктура“ ООД гр. София и „Пътинженерингстрой-Т“ ЕАД гр. Търговище. Стойността на договора е 5 121 698,78 лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществява „Пловдивинвест“ АД. Техният договор е за 72 000 лв. с ДДС.

Ремонтно-възстановителните работи на моста при км 34+196 по път І-2 Русе – Разград включват премахване на всички пластове над носещата стоманобетонна конструкция, полагане на нов бетонен пласт, подновяване на хидроизолацията, два нови пласта асфалтобетон от полимер-модифициран битум, подмяна на отводнителната система. Ще се ремонтират стълбовете и гредите от носещата конструкция на съоръжението.

При благоприятни метеорологични условия се очаква ремонтните дейности да завършат през октомври тази година.

АПИ призовава пътуващите по направлението да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама