Балетната трупа на Русенската опера пожъна нови успехи на европейските сцени

14:39, 05 май 16 / Култура 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Балетната трупа на Държавна опера - Русе проведе поредно успешно турне на европейските сцени, като в периода 26 април - 1 май представиха класически изпълнения на сцените в Люксембург, Хаселт, Антверпен, Гент. На пресконференция днес за отминалото турне говориха ръководителят на трупата Силвия Томова, заедно със солистите Весела Василева, Станислава Караджова и Стоян Фъртунов. 

"Бяхме много добре подготвени, и работихме много върху нашето представяне, но въпреки това бяхме изненадани от невероятното посрещане на публиката. Залите бяха препълнени, аплаузи по няколко минути, и още след първия спектакъл започнаха да пристигат поздравления и предложения за последващи представления", коментира Томова. Тя обърна внимание на факта, че групата е била под акомпанимента на италиански оркестър под диригентсакта палка на Паоло Марчезе, с който са имали много малко време да репетират и да се сработят. 

Силвия Томова бе оптимист, че вече са положени основите на дългосрочно сътрудничество по европейските сцени, и то ще продължи със същия ентусиазъм и плам както досега. По думите й, в момента има голям пазар за класически балет, и балетни постановки изобщо, като това може да доведе до много ползотворни сътрудничества между изпълнители от различни държави.  

От трупата изразиха и надежда, че представянето им ще има някакъв отзвук в България, че няма да остане незабелязано, и може да е повод за дебат около лошите условия в българските театри и опери, и тяхното евентуално подобряване. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама