Наградиха новите почетни граждани на Русе

20:48, 05 май 16 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Церемония по тържествено връчване на наградата "Почетен гражданин на Русе" се състоя в Доходното здание тази вечер. По традиция наградите беха връчени в навечерието на празника на града 6 май. Сред присъстващите бяха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, митрополит Наум, председателят на Общински съвет Русе чл.кор. д.т.н. проф. Христо Белоев, общински съветници, официални лица и гости.

Церемонията бе съпътствана от изпълнения на Биг Бенд - Русе с диригент Димчо Рубчев.   Водещ на церемонията бе бъде актрисата Ралица Константинова от ДТ „Сава Огнянов“.

Церемонията бе открита от кмета на Русе Пламен Стоилов, който изтъкна постиженията на отличените. Той не пропусна да благодари и на всички участници във възраждането на Русе, сред които институции, бизнес, неправителствени организации, и други. 

Тази година с престижното отличие бяха удостоени 7 свързани с нашия град личности, постигнали големи заслуги в своите области на професионална изява. Това са именитият български треньор по художествена гимнастика Нешка Робева, директорът на Русенската опера Найден Тодоров, легендарният треньор по свободна борба Георги Ачев,  бизнесменът Пламен Бобоков – един от главните инвеститори на „Булстрад Арена“ – чийто проектант архитект Танко Серафимов е сред тазгодишните лица, удостоени посмъртно с отличието, наред с емблематичния за Русе писател Светозар Димитров, известен с прозвището Змей Горянин, както и напусналият ни наскоро генерал-майор Ваньо Танов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама