Русе почете младите си посланици

15:59, 06 май 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки млади таланти на Русе участваха днес в превръщата се в традиция среща на кмета Пламен Стоилов с посланиците на града.

Тазгодишната среща е своеобразно продължение на миналогодишното събитие, което събра успелите русенци у нас и в чужбина. Сред посланиците миналата година бяха личности, допринесли за имиджа и развитието на града, прославили дунавската столица на България по целия свят.

Тази година срещата се проведе с младите посланици на Русе, с талантливите деца и младежи – „Лицата на Русе“, които през последните няколко години Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ подпомага. Целта на срещата е да продължи традицията и да насърчи младите русенци да се учат, растат и развиват успешно в града.

Сред присъстващите гости бяха председателят на Общинския съвет проф. Христо Белоев, ректорът на РУ проф. Велизара Пенчева, екипът на кмета, ръководители на работни групи и състави, родители и разбира се младите таланти на Русе.

„Горд съм, че съм сред вас, млади посланици, защото вие скъпи деца сте нашето бъдеще. Създаването на фондацията „Русе – град на свободния дух“ целеше именно да насърчи и подкрепи, вас, талантите на Русе, които вярвам, че давате всичко от себе си, за да бъдете най-добрите. Пожелавам ви никога да не спирате на се развивате и да мечтаете, защото само по този начин ще реализирате целите си, превръщайки се в достойни граждани на най-добрия град за живеене. Честит празник!“, каза кметът Пламен Стоилов в приветствието си.

В празничната програма, с изпълнения на три песни, се включиха Габриела Йорданова, която представи страната ни на Евровизия, Тереза Тодорова, както и сестрите Мирела и Пресияна Димитрови – участнички в „България търси талант“.

На събитието присъства и създателят на най-голямата образователна платформа в България – сайта УЧА.СЕ, Дарин Маджаров, който пристигна в града специално за срещата си с талантите на Русе. Той приветства всички присъстващи по повод празника на града и разказа три житейски истории на „Лицата на Русе“ – за провалите, за мечтите и за това, че всеки получава, това което заслужава.

По повод празника на града и с цел да стимулира желанието на талантите да се развиват и да придобиват нови знания, Община Русе подари на всички млади посланици на града на свободния дух абонамент за сайта УЧА.СЕ. и магнит за спомен от срещата.

И тази година участниците имаха възможност да формулират послание върху част от огромен пъзел – Стена на посланията, оставяйки частица от себе си тук. В края на срещата за присъстващите имаше сладка изненада, празнична торта „Млад посланик на Русе“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама