Влакове се движат покрай "междузвезден" пейзаж в Русенския университет (видео + снимки)

15:07, 13 май 16 / Любопитно 25 596 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес сдружение "Клуб железопътен моделизъм - България" организира най-голямото изложение по железопътен моделизъм, правено в България. Събитието е среща на железопътните моделисти, както от България, така и от чужбина, като участие са заявили клубове от Румъния, Унгария, Сърбия и Гърция. 

За целта в Русенския университет от днес са изложени около 130 м трасета в основните четири мащаба - H0, TT, N И Z. По едно от трасетата (100м) има 13 гари и спирки, а всички влакчета се движат по разписание и се управляват от участниците в срещата, както и от посетителите при желание. 

Всички трасета са с ландшафт озеленени, представящи както реални, така и въображаеми обекти и пейзажи от природата, копия на български гари, а голяма част от локомотивите и вагоните са копия на истинските български, които могат да се видят и разпознаят навсякъде по жп мрежата. Гостите от чужбина носят техен подвижен състав, а между гарите се изпращат стоки с товарните влакове, освен пътническото движение. Срещата отразява периода 1970-1980 година, като подвижният състав е копие на движилите се тогава влакове. 

Срещата е организирана по правилата на ФРЕМО и се наблюдава от представител на организацията.

За самите жп моделисти, а и за всички гости е подготвена и изненада, като на един от модулите в трасето има ландшафт показващ снимачна площадка на Star Wars епизод 8. Модулът е осветен и озвучен с двигателите на Хилядолетния сокол.

Срещата е организирана от нашето сдружение по покана на БУЛМАРКЕТ ДМ – първият частен железопътен превозвач в България и е спонсорирана от тях по повод 20 годишния юбилей на фирмата. Самото изложение бъде отворено за свободен достъп на всички граждани на 14 Май от 9:00 до 18:00 ч. и 15 Май 2016 от 9:00 до 13:00 в Канеф Център, град Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама