Тишина за дългоочаквания ремонт на Градския стадион в Русе

14:45, 24 май 16 / Спорт 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Все още липсва конкретика и реални действия по дългоочаквания старт на ремонтните дейности на Градския стадион в Русе.

Те са наложени от изискванията на БФС към завърналия във футболния елит на България след 25-годишно прекъсване „Дунав“. За да играят „драконите“ мачовете си в „А“ група на Градския стадион, той трябва да претърпи модернизация, включваща осветление, стягане на трибуните, съблекалните, ВИП ложа, ново озвучаване и др.

Съоръжението е собственост на Община Русе, откъдето заявиха, че имат готови проекти за необходото обновяване. Обявено бе още, че вече съществува инвестиционно предложение за изпълнение на строително-монтажни дейности за обект - „Модернизиране на Градски стадион Русе“.

То включва изграждането на мрежи и съоръжения средно напрежение, захранващ трансформаторен пост 1х1000kVA, 20/0,4kV, аварийно електрическо захранване, тръбна канална мрежа, мрежи ниско напрежение, мрежи за осветление, заземителна и мълниезащитна инсталации, мрежи за видео наблюдение, мрежи за озвучаване и оповестяване, ремонт на дренажна система и изграждане на поливна система.

Уверение за финансиране на всички необходими строително-ремонтни дейности бе дадено неколкократно от спортния министър Красен Кралев, който гарантира помощ при осигурена промоция на дунавци в елита.

Това се случи 2 кръга преди края на сезона, а седмица по-късно, на 21 май, те получиха и шампионската купа на „Б“ група и златните медали.

Междувременно на 18 май кметът на Русе Пламен Стоилов връчи отборна премия 20 000 лв. на „драконите“, уверявайки ги, че финансирането за предстоящия им сезон в „А“ група е осигурено. Тогава заяви, че веднага след мача с „Верея“ (спечелен от „Дунав“ с 1:0 на 21 май), стартират ремонтните дейности на Градския стадион по съблекалните, сектора за гости, санитарните помещения и озвучаването.

Говори се дори за срещи, които да уговорят размера и начина на отпускане на средства от държавния бюджет за привеждане на съоръжението във вид, съобразен с изискванията за лицензиране на стадионите в „А“ група.

Темата обаче липсва от дневния ред на предстоящото заседание на Министерски съвет утре, 25 май. Липсва и обявена конкретна обществена поръчка с подобен предмет.

Това затишие неизменно предизвика въпроси от множество русенци, които не спират да заливат официалния сайт и страницата във фейсбук на ФК „Дунав“, научи Topnovini.bg.

Ето какво гласи официалното съобщение в страницата „FC Dunav Ruse” в социалната мрежа:

„Получаваме изключително много запитвания на лични съобщения за ремонта на Градския стадион и е много трудно да отговорим на всеки поотделно. На въпросите кога започва, какъв е графикът, ще има ли ремонт въобще, дали отборът ще играе в Русе и т.н., за съжаление не можем да Ви отговорим, тъй като няма никаква яснота. Предполага се, че в обозримо бъдеще ще има повече информация“.

„Ще бъде грехота и истинско престъпление срещу всички нас, които преживяхме какво ли не през последните 25 години, ако след всичко това любимият ни отбор домакинства в „А“ група извън Русе“, коментират феновете на „Дунав“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама