„Бяло върху бяло” пожъна успех на престижен международен фестивал Русия

15:21, 25 май 16 / Култура 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При голям успех премина гостуването на Русенския драматичен театър в Санкт Петербург, Русия на престижния Международен театрален фестивал „Радуга”, съобщиха от културната институция.

Това е един от най-старите и престижни театрални форуми в Руската федерация, който се ползва от безспорен международен авторитет и е чест за всеки театрален състав да участва в него, уточняват от ДТ „Сава Огнянов“. През тази година се проведе 17-тото му издание в периода 18 – 24 май, допълват от там.

Във фестивала участваха професионални трупи от Русия, Латвия, Литва, Иран, Грузия, Казахстан, Дания, Полша, Франция и България.

Русенският драматичен театър се представи в програмата на 23 май със спектакъла „Бяло върху бяло” от Майя Праматарова. Постановката е на Венцислав Асенов, сценографията и костюмите – на Росица Грънчарова. Участват Лидия Стефанова, Мариана Крумова, Росица Грънчарова.

Спектакълът направи силно впечатление и му бе дадена висока оценка от театралните специалисти и зрителите. В своите мнения всички отбелязаха интересния прочит на творчеството на Емили Дикинсън, преминал през преживяванията на двете героини – Непознатата и Бездомната в оригиналната пиеса на Майя Праматарова. Бе дадена много добра оценка на режисурата на Венцислав Асенов и играта на Мариана Крумова и Лидия Стефанова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама