Пенсионери от Ценово и Басарбово организираха телевизионно шоу

12:25, 26 май 16 / Любопитно 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двата пенсионерски клуба в Ценово бяха домакини на творческа среща с хора от третата възраст от русенското село Басарбово, съобщават организаторите. Контактите между клубовете се поддържат от години и продължават да търсят нови измерения.

Домакините от Ценово изненадаха своите партньори с живо телевизионно предаване. Преди да влязат в импровизираното студио всеки от гостите по стар български обичай беше посрещнат с пита, шарена сол, мед и китка здравец. Първото директно включване беше от учредителната сбирка на клуба на поетите. Негови първи членове станаха шест дами, за които през годините мерената реч си остава незагасваща любов. Кръстник на клуба стана кметът на общината д-р Петър Петров, който даде и името „Ценовски поетичен извор“. Пред публика поетесите прочетоха любимите си стихове, за което бяха наградени с бурни аплодисменти. Водещите на телевизионното шоу Румяна Иванова и Любен Атанасов дадоха думата на спортния коментатор Дичко Русанов, който запозна аудиторията с последните новини и успехите на състезателите от общината. 

В минутите за свободно време стилистката Виолета Георгиева показа актуални прически за сезона. Отличието „Прическа на месеца“ беше спечелено от „Бабина мечта“ и „Ваканционно ежедневие“. Девизът, с който вече ще се представят пенсионерите от двете населени места, е „По дрехите посрещат, по прическата изпращат“. В блиц интервюта гостите разказаха за своето родно място, за културното и историческото наследство, за природните забележителности на Басарбово. Музикалният канал представи изпълненията на Детска фолклорна група „Славейче“ и на вокална група „Зорница“. Телевизионното предаване завърши с метеорологичната прогноза на Пенка Драгозова за горещи летни месеци и неспирен труд в дворовете и градините. Срещата продължи при закрити за камерите врати с много веселие, музика и танци. За доброто настроение се погрижи оркестър „Оникс“ със солист Петър Георгиев от Горна Оряховица.

Преди да станат участници в шоуто гостите се запознаха с дейността на местното читалище „Христо Ботев“ и поднесоха венец пред Паметника на загиналите в освободителните войни ценовчани. На изпроводяк гостите получиха и специален подарък  - икона на Исус Христос и покана за поредна обмяна на опит под мотото „ Как да се оползотворява по пълноценно свободното време на хората в пенсионна възраст“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама