Предадоха на съд шофьор, причинил катастрофа с един загинал и петима ранени

14:22, 26 май 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 25-годишен мъж, причинил катастрофа със загинал и петима са ранени, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Велико Търново.

На 21 февруари 2015 г. Кристиян П., докато карал лек автомобил ”Ауди 80” на пътя Русе – Велико Търново, в района на землището на град Борово загубил управлението над автомобила, навлязъл в насрещното движение и се блъснал в друга кола.

При катастрофата загинала Николинка М., тежки телесни повреди получил Петьо П., а средни – Христо П. и Теодора Г. Още двама човека имали леки телесни повреди.

На фаталната дата обвиняемият потеглил от Русе за Сливен, като в неговата кола се возили Теодора Г. и Мариян Г. Кристиян П. карал със 73.8 км/ч. По същото време в отсрещната лента, посока Велико Търново – Русе, се движел лек автомобил “Мерцедес 200 Д“, със скорост 56.6 км/ч, управляван от Христо П., като в него се возели Петьо П., Хриска Т. и Николинка М.

В този момент обвиняемият загубил управление на "Ауди"-то и навлязъл в насрещната лента за движение. Забелязал движещия се срещу него “Мерцедес“ и направил опит да предотврати сблъсъка, насочвайки автомобила в своята лента за движение, но не успял да го овладее.

Едновременно с това шофьорът на "Мерцедес"-а започнал да намалява скоростта, но въпреки това двата автомобила се сблъскали челно. Николинка М. получила тежки травми и по-късно починала.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжния съд в Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама