Много игри, работилници и търсене на съкровища в „Детска нощ в музея“ в Русе

09:18, 27 май 16 / Култура 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С много забавления за най-малките русенци и гостите на града продължава инициативата „Нощ на музеите“ в Русе.

Както вече съобщихме, основното издание събра стотици на различните инициатива в централната част на града в нощта на 21 срещу 22 май.

Тази вечер седмата „Детска нощ в музея“ в Русе стартира от 17 ч. с „Игри, разказани от баба” - кашонобол, хвърляне на тежести и строеж на кула-пъзел в Лапидариума на Регионален исторически музей. От 17.15 ч. на същото място децата ще могат да се включат в работилницата „Динозавър от пластмасови бутилки”. От 17.30 ч. малчуганите ще изработват изделия от хартия по старинна техника „квилинг” заедно с представители на СНЦ „Еквилибриум“. От 17.45 ч. всеки желаещ може да изработи бижута с помощта на специалисти - етнографи. "Да си направим вкаменелост" е експерименталната лаборатория с ръководител Мая Кубратова, която започва в 18 ч. в Лапидариума

По същото време, но в зала „Княз Александър“ на музея започва театралното представление по Кина Къдрева на куклено-театрална студия към Регионален исторически музей - „Гого Многознайника“.

Следва „Ателие за пясъчни рисунки с Доня" от 18:30 в Лапидариума; „Водни кончета“ – презентация на биолога Красимир Киров в зала „Княз Александър I” от 18:45 ч.; „Градинка в града” - презентация и работилница с ръководител Мая Кубратова на същото място от 19:15 ч.; „Метаморфози” – куклени миниатюри, театрална студия към ОУ „Любен Каравелов” от 20:00 ч.; „Да нахраним лешояд“ – образователна програма за запознаване с културно-историческото наследство на региона в зала „Русе” на музея от 20:30 ч., а по същото време стартира и играта, в която децата ще търсят съкровища из залите на музея на площад „Батенберг“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама