Пътят до новия храм "Св. Димитър Басарбовски" има нужда от ремонт

14:45, 27 май 16 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възможността децата от Неделното училище към храм „Св. Троица“ да провеждат временно своите часове в Зала 1 на Областна администрация – Русе обсъдиха днес областният управител доц. д-р Стефко Бурджиев и Н. В. Пр. Русенски митрополит Наум. Това съобщиха от администрацията на Бурджиев днес.

За тази цел двамата са се съгласили, че в срок до следващата седмица трябва да бъде уточнен реда за ползване на залата с оглед качествено и ефективно организационно-обезпечаване на занятията. По този повод, Негово високопреосвещенство Наум е припомнил, че са в ход дейностите по реновиране на помещението към Параклиса на храм „Св. Троица“, където обичайно се провежда неделното училище с децата.

Русенският митрополит е запознал доц. Бурджиев и с дейностите по изграждането и завършването на църквата „Св. Димитър Басарбовски“. По думите му освещаването на храма ще се състои във времето между 1 и 15 октомври тази година.

Засегнат е и въпросът за състоянието на пътя до храма и предложението за осъществяване на рехабилитационни дейности по него. В тази връзка, доц. Бурджиев се е ангажирал с провеждането на необходимите разговори с цел придвижване на въпроса до отговорните за реализацията на ремонта лица. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама