Трети национален ролерфест стартира в Русе

10:01, 28 май 16 / Спорт 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В слънчевото съботно утро бе даден старт на третото издание на Ролерфест Русе 2016, организирано от "Ролер клуб Русе", заедно с "Ролер клуб България". Събитието бе открито от зам.-кмета на Община Русе Димитър Наков. 

Фестът е под наслов "Да караме заедно ролери в Русе и Букурещ". Той се провежда паралелно на централния площад пред операта в Русе, и в Букурещ - парк Tineretului (Младежки парк). Целта е да се популяризира ролер спорта сред малки и големи, като начин за здравословно и приятно прекарване на свободното време, да се развиват социалните контакти между младите хора, живеещи в България и Румъния, да се мотивира тяхното желание за спорт и развитие на двигателната им култура. И не на последно място – да даде възможност на хората от град Русе, гостите от Румъния и други градове на България (София, Варна, Бургас, Пловдив, Пазарджик и др.) да правят заедно това, което обичат – да карат ролери. 

Фестивалът бе съпроводен със шествие на ролери и велосипеди по улиците на града от участниците във фестивала. Шествието по-късно се пренесе в парк Tineretului, Букурещ, Румъния, където участниците ще могат да обменят опит с румънските си колеги. 

На следващия ден са предвидени състезателни игри за децата и по-големите, любителски състезания по слалом (трикове с ролери между конуси). Най-добре представителите се, ще бъдат наградени с купи, медали и предметни награди, а за останалите участници – ще се разиграе томбола с предметни награди, осигурени от спонсорите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама