Авиорали събра в Русе най-добрите състезатели от България и Румъния

14:51, 28 май 16 / Спорт 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състезание с дронове, въздушен бой с кордови самолети, радиоуправляеми хеликоптери и демонстрация на въздушни спортове, издигане на топловъздушен балон бяха сред атракциите на Авиорали Русе 2016, което се провежда днес и утре на летището в с. Щръклево. Стартът беше даден точно в 11 часа, от кмета на Община Русе Пламен Стоилов. 

Атрактивното Авиорали Русе 2016 се реализира от Спортен Модел Клуб – Приста,  с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и Община Русе , в рамките на кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016“. 

Десетки  любители на въздушните спортове и адреналина от България и Румъния се включиха в надпреварата. Изключително богатата програма на Авиоралито включва и един много нов, развиващ се бързо спорт: скоростни надбягвания с дронове, управлявани дистанционно посредством видео очила и камера на борда. 

Моделите постигат скорости до над 100км/ч, като практически нямат ограничение в движението си в пространството. В груповите гонки, надпреварата изисква пълна концентрация и технически умения на пилотите за майсторското им управление. В частта за радиоуправляеми хеликопери  се наблюдаваха моделите, майсторско управление и аеробатика на най-дейните и атрактивни пилоти в България.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама