Воините на Русе се срещат в центъра на града

19:02, 29 май 16 / Спорт 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фестивал на бойните изкуства "Воините на град Русе" организират Спортен клуб "Айкикен" съвместно с Клуб “Мечтание”. Проявата предвижда демонстрации на всички бойни изкуства и клубове по бойни изкуства в града на 4 юни от 10 ч. на площад "Свобода".

Събитието се организира като част от честванията по повод 25 годишния юбилей на СК “Айкикен” и като част от инициативата "Русе - европейска столица на спорта 2016". 

СК “Айкикен” е сдружение с нестопанска цел, занимаващо се с преподаването и популяризирането на японското бойно изкуство Айкидо. Айкидо е система за самозащита, в която се използват болезнени захвати, удари в биомеханично уязвими точки и хвърляния.

Философията на Айкидо отхвърля излишната агресия, като по този начин се намалява рискът от травми по време на тренировъчния процес.

Айкидо учи на дисциплина и самоконтрол, помага за поддържане на добър жизнен тонус, обогатява двигателната култура. В клуба се организират 3 възрастови групи трениращи - деца, младежи и възрастни. Проектът е подкрепен от Общинска фондация "Русе - град на свободния дух".

Фестивалът ще се проведе отново и през есента, на 24 септември.

Място на събитието - площад пред Пленарна зала. 

При лошо време - в Пленарна зала. Вход свободен.

Гост-участници във фестивала са - Център "Калагия", Спортен център "Хелиос", СК "Ипон Русе", СК "Бушидо Русе", СК "Динамо", СК "Локомотив".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама