Три изненади е подготвила Регионалната библиотека в Русе за децата на празника им

14:23, 31 май 16 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три изненади е подготвила Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ за Международния ден на детето 1 юни. От 10 часа в отдела, предназначен за най-малките, се открива изложба на рисунки на подрастващи, озаглавена „Различни и равни“. В експозицията могат да се видят творби на деца от русенски детски градини.

Бибилиотеката организира инициативата в партньорство със студенти от клуб „Различни и равни“ към РУ „Ангел Кънчев“ с ръководител гл. ас. д-р Юлия Дончева.

Още една експозиция ще могат да видят русенци от 10.30 часа същия ден. В градинката пред културния институт ще бъде подредена детска изложба с комикси на въпитаници на ЦДГ „Пролет“ и ОУ „Иван Вазов“. Иницативата е по проект „Ролята на обществените библиотеки в устойчивото развитие на нови публики“. РБ „Любен Каравелов“ го осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ към Министерството на културата.

От 11.00 часа в зала „Изкуство“ ще започне първоюнско празненство с участието на ученици от ПГ по туризъм „Иван П. Павлов“ в Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама