Разнообразна програма е подготвила русенската библиотека за юни

15:29, 31 май 16 / Култура 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разнообразна програма е подготвила русенската библиотека за юни. Тя започва още в първия ден на месеца, който е и празник на децата. Тогава ще бъдат подредени две изложби и ще бъде организирано празненство за малчуганите.

На 2 юни пък е премиерата на поетичната книга на Моника Каранедева „Следи от мастило“, а на следващия ден – срещата с главния редактор на сайта за литература e-Lit.info Дачо Господинов.

На 4 юни в Детския отдел ще бъдат четени приказки, а на 8 юни ще бъде отдадена почин на великият руски творец Александър Сергеевич Пушкин. Вечерта, посветена на него, ще мине под мотото „К нему не зарастет народная тропа“. Срещата е в зала „Изкуство“ на Регионалната библиотека от 17.30 часа.

Съорганизатор на събитието е сдружението на приятелите на Русия „Александър Невски“-Русе. То е посветено на 217-тата годишнина от рождението на гениалния поет, белетрист и драматург.

В литературно-музикалната програма на вечерта са включени слово за живота и творчеството на Пушкин, изпълнения на оперни арии и рецитал по негови стихове. Русенската библиотека ще покаже от своите фондове издания на произведения от Александър Сергеевич Пушкин в превод на български език и в оригинал на руски.

На 9 юни е поредното издание на станалия любим на русенци клуб „Здраве“, който традиционно се ползва с висока популярност и посещаемост. През юни ще бъде разисквана загадъчната тема „Оргонитите – биоенергиен хармонизатор в полза на нашето здраве. Кембъстър за по-добра жизнена среда“.

На 11 юни е включването в Националната кампания „Чети с мен“. Същия ден в Детския отдел отново ще има четене на приказки. Това ще се случи и на 18 и 25 юни, пак в Детския отдел.

На 17 юни е русенската премиера на стихосбирката „Очите на тъгата са зелени“ от поетесата Селвер Алиева. Още една премиера на книга ще има на 22 юни - „Рисувам те в червено“ на Надежда Радева.

На 25 юни пък предстои турнир по шахмат, чиито съорганизатори са шахматен клуб „Дунав 1931“ и „Съюз на пенсионерите 2004“ – Русе.

Събитията за шестия месец на годината приключват отново с представяне на книга – на 29 юни русенските читатели ще се запознаят с творбата на Виолета Радева „Везната на бъдещето“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама