Русенската вокална група "Слънце" завоюва нови международни отличия

15:35, 31 май 16 / Култура 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осемгодишната Марина Петрова - солистка от Детска вокална група „Слънце” с ръководител Наталия Константинова при Общински детски център за култура и изкуство представи град Русе и беше единствена от България на международния фестивал „Апеджио интернешънъл”, провел се в Малта. Информация за участието на младия талант съобщава прес центърът на Община Русе. 

Марина се е състезавала с 20 деца в категория 5-9 години и е пленила 7 - членното жури с нежното си и артистично присъствие на сцената.

Председател на журито е Кристофър Маршал - известен музикант и композитор от острова домакин и членове Армандо  Гукаян от Армения, Йелена Свилре от Латвия и Наталия Скопец от Беларус. В тази сериозна конкуренция Марина е завоювала Второ място и Специална награда за най-правилна техника на пеене, с което затвърждава позициите на русенската школа пред Европа.

С множество емоции са били наситени 4-те конкурсни дни за всички участници, някои от които са включвали разходка с лимузина из улиците на Малта, дълъг червен килим  по който минаваха участниците, както и среща със самата Дестини Чукуниере, победителка от детската „Евровизия” 2015.

Първият международен фестивал „Апеджио интернешънъл” се състоя между 26 и 30 май 2016 г. в град Кавра, Малта. Той бе организиран от „Erseb Production” - компания с над 30 години опит в работата с талантливи деца от цял свят, едно от които е победителката в детската „Евровизия” - Дестини Чукуниере. Фестивалът беше с награден фонд 5000 евро.

Над 60  деца от 12 страни между които Малта, Армения, Украйна, Израел, Латвия, Беларус, България, Унгария и др. участваха във фестивала. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама