Проф. Огнян Герджиков представи мемоарната си книга в Русе

10:13, 01 юни 16 / Любопитно 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на 39-то Народно събрание проф. Огнян Герджиков представи мемоарната си книга ”Аз не бях политик” в Регионална библиотека „Любен Каравелов”, съобщават организаторите на събитието. 

Сред гостите в препълнената зала ”Изкуство” са присъствали представители на местната власт, магистрати, преподаватели и студенти от РУ „Ангел Кънчев”, много русенци. Проф. Герджиков е получил поздравителни адреси от Областния управител доц. д-р Стефко Бурджиев и от кмета Пламен Стоилов.

Изданието е представила Ана Боянова – носител на литературната награда „Блага Димитрова” за 2014 г. В своето слово тя отбелязва: „Аз не бях политик” е повече от една обикновена автобиография, това е изповед, която авторът поставя пред олтара на читателя. Едно емоционално и вълнуващо пътуване към себе си”. 

Проф. Герджиков е благодарил на екипа на Библиотеката за поканата да се срещне с русенската публика. Той е припомнил интересни моменти, описани в авгобиографията, и заедно с поета Недялко Йорданов, с когото го свързва дългогодишно приятелство, са прочели избрани откъси от нея. Ана Боянова и Емил Калев са допълнили артистичната атмосфера на вечерта с изпълнения на популярни песни от Средиземноморието. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама