В Тетово откриха модерна детска площадка

14:08, 01 юни 16 / Политика 25 604 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Модерен кът за игра е създаден към детска градина „Роза“ в Тетово, съобщиха от пресцентъра на местната власт. За откриването там е пристигнал кметът на община Русе Пламен Стоилов, присъствала е и кметът на селото Невяна Атанасова.

Проектът е реализиран по Програмата за развитие на малките населени места и включва подмяна на дограма и смяна на детски съоръжения. Част от него е била и била и подмяната на дограмата, като старата е биа от 1969 г., когато е построена сградата на детското заведение. В него се обучават 40 деца, разпределени в две групи.

Кметът Пламен Стоилов честити празника на децата – 1 юни и благодари на Невяна Атанасова, че показва, как с малко пари могат да се направят много неща. Той се ангажира в рамките на следващите години да се подобри уличната мрежа в селото, планиран е и ремонт на покрива на детската градина, а всяка година Тетово ще продължи да получава средства от Община Русе по Програмата за развитие на малките населени места.

Гости на тържеството, с което децата и техните учителки изненадаха присъстващите, бяха и кметове на кметства от общината, общинският съветник Ивет Георгиева, председателят на РКС – Русе Пенка Пеева, която връчи много подаръци на бъдещите първокласници и на всички малчугани от градината.

По проекта са почистени 1 дка прилежащи площи в двора на детската градина, подготвен е терен за озеленяване, доизградени са многофункционални детски площадки, монтирани са беседки, спортни и детски съоръжения. Проектът се изпълнява за 6 месеца и е на обща стойност 28 569,60 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама