Въвеждат мерки за ограничаване проблемите от тежкотоварния трафик през Червена вода и Семерджиево

15:52, 09 юни 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Русе, заедно с всички ресорни институции, ще предприемат мерки по ограничаване на проблемите с тежкотоварния трафик през селата Червена вода и Семерджиево. Към момента се предвижда ограничаване на скоростта в населените места до 40 км/ч, водят се разговори с Агенция "Пътна инфраструктура" и Областно пътно управление - Русе това какво още може да се предприеме за да се облекчи трафика в населените места. 

Това съобщи зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева по време на заседание на постоянната едноименна общинска комисия. Въпросът бе повдигнат в отговор на подписка от името на жители на Семерджиево във връзка със завишения автомобилен трафик през населеното място, по пътя Русе - Ветово. Жителите искат Общината да изпрати комисия, която да констатира проблемите, след което да бъдат въведени ограничения на трафика, както и компенсации за вече увредените сгради и имоти.

Кръстева коментира, че веднага след протеста на жителите на Червена вода от 25 май са били свикани две комисии - общинската и областната Комисии по организация и безопасност на движението. В тях са взели участие представители на ресорните институции, сред които областният управител доц.д-р Стефко Бурджиев, директорът на дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров, представители на АПИ и ОПУ - Русе, и други. Там са били обсъдени възможните варианти за ограничаване на проблема, и на първо време е взето решение за ограничаване на скоростта, както и поставяне на пътни знаци в рамките на населените места, сигнализиращи за новите ограничения. Очаква се решение за отпускане на средства за ремонти по въпросните пътища, което обаче е извън правомощията на местното самоуправление. 

Констатирано е било също, че на този етап няма как да бъдат въведени по-ефективни мерки - предложенията за допълнителни полицейски патрули са неосъществими заради недостига на полицаи, а отчитащите скоростта камери биха били неефективни в случая. Повдигнати пешеходни пътеки пък биха влошили ситуацията, тъй като водят до замърсяване и понякога до влошаване на проблемите с настилката.

Що се отнася до подписката на жителите на Семерджиево, постоянната Комисия по комунални дейности реши да я изпрати на по-висока инстанция, тъй като отправените искания не са в нейните компетенции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама