Хулигански прояви и заплахи за саморазправа се намесиха в сагата с изборните резултати във Ветово

12:51, 14 юни 16 / Политика 25 551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продължават да се нагорещяват страстите около сагата с изборните резултати в община Ветово, като през последните дни се е стигнало до физически заплахи и хулигански прояви от страна на настоящия кмет Георги Георгиев. За това съобщи председателят на Общински съвет - Ветово и пряк конкурент за кметския пост д-р Мехмед Мехмед (ДПС) на пресконференция днес. 

Д-р Мехмед разказа за ситуация, случила се в сградата на Община Ветово, дни след пресконференцията, на която той обяви, че ще обжалва решението на Русенски административен съд за изборните резултати. Той е получил сигнал, че на електронното табло в сградата, поставено по европейски проект и показващо актуална информация, се върти клип с негово участие, на който той е сниман да играе кючек по време на ромски рожден ден в с. Червена вода. Имало е и надпис, че това е предизборна агитация, тъй като клипът е сниман малко преди местните избори. 

"Нямам притеснения относно моите действия, със същата лекота мога да играя народни хора, както и спортни танци. За мен обаче беше необяснимо защо се използва общинска собственост по подобен своеволен начин, вероятно с цел да бъда дискредитиран с невярна информация. Ако трябва да припомним, тогава в с. Червена вода дори нямаше избори", заяви д-р Мехмед. По думите му, още с влизането си в сградата на следващия ден е бил посрещнат с арогантни и груби думи от кмета Георги Георгиев, който е "целял да го провокира с физическа саморазправа". След като това не се е случило, и д-р Мехмед се е обърнал за да излезе от сградата, е получил удар в областта на главата, от силата на който очилата му са паднали на земята. 

"Вече е подадена жалба в полицията, бях поканен да подпиша и протокол за невлизане в пререкания с г-н Георгиев, предполагам той е подписал подобен протокол. Службите вече са изискали записите от камерите в сградата, очаквам действия от прокуратурата за хулиганската проява на длъжностно лице в работно време", коментира още д-р Мехмед. Той обаче заяви, че вече са започнали заплахи спрямо свидетелите на инцидента - както с физическа саморазправа, така и със заплахи за уволнения. Получена е дори информация, че са "наети двама братя - борци, които да му навредят".

Д-р Мехмед заяви още, че за съжаление Георги Георгиев е започнал предизборната си кампания по особено агресивен начин, а действията му са обида не само за гласувалите за наговите опоненти, а и за всички жители на община Ветово, която на практика не работи нормално повече от 7 месеца. "Хората дори вече говорят, че си имат местен Ценко Чоков в лицето на Георги Георгиев", коментира Мехмед. По думите му, други села в общината също изпитват затруднения заради местните проблеми, като даде пример със село Смирненски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама