Надеждите за откриване на изчезнало в гората край Смирненски дете намаляват

18:28, 22 юни 16 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази вечер след 18 ч. бе възобновено издирването на изчезнало в понеделник 3-годишно дете в гората край село Смирненски, община Ветово. Търсенето бе спряно заради жегите в обедните часове днес.

В него участват множество служители на Областна дирекция на МВР - Русе, РД "Пожарна безопасност и защита на населението" - Русе, горски служители и доброволцир включени са термокамери и дрон, които да следят ситуацията.

Детето е изчезнало в понеделник. То е било в гората с родителите си, които заедно с други роми от Търговищко са се включили в беритба на липа. Оставено е било на дядо си, докато родителите му събират липов цвят. Когато се върнали на вечерта обаче, то било изчезнало.

Това на практика е един от най-големите горски масиви на територията на областта, разположен на над 15 000 дка между 3 села.

"Аз определено не тая надежда, че и това претърсване тази вечер може да доведе до някакъв очакван резултат. Практически е обходен много по-голям периметър от това, каквито са очакванията да преодолее само без чужда помощ това дете. На тази възраст, босо дете няма как да премине повече от километър в този труднодостъпен терен. В същото време нашите хора са обходили вече по няколко километра навътре в гората", коментира за Topnovini.bg директорът на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" в Русе комисар Димитър Павлов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама