Русенският балет "Импулс" отбеляза своята 15-та годишнина с грандиозен концерт

14:14, 24 юни 16 / Култура 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С грандиозен концерт Танцово студио „Импулс” към Общинския младежки дом отбеляза 15 години от създаването си, съобщават организаторите. Над 70 балерини са се изявили снощи на голямата сцена на Доходното здание. Те са получили и специален поздравителен адрес от кмета на град Русе – Пламен Стоилов. Представени са били 27 танца, като всеки един от тях е отличен с награда от престижен конкурс в страната или чужбина. 

Концертът е започнал с изпълнението на Иван от Вокална група „Приста” към ОМД с ръководител Доротея Бальовска, като на песента „Готин” са били представени всички балерини от малки до големи. Соловите изпълнения на танцьорите силно са впечатлили публиката, а голямата изненада на вечерта, не само за публиката, но и за ръководителите на балета, е била прожектираната мултимедия от групата на Сладурите. Те са били подготвили презентация със снимки от самото създаване на групата до сега, като по този начин изразиха своите благодарности към ръководителките на състава – Петя Бонева и Вероника Миланова.

На сцената също се е представил дует с изцяло фолклорни мотиви, а малките балерини Хана и Петра са зарадвали публиката със своите певчески умения, съпроводени и от танците на малчуганите в балета. На финала всички са получили бурни аплодисменти за положения труд и старание, за прекараното време в залата и за душата, която са вложили в своите танци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама