Русенският музей с участие във фестивала "Автентична Румъния"

15:14, 24 юни 16 / Култура 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Уредникът в отдел „Етнография” на Регионален исторически музей - Русе и майстор от Дунавската задруга на народните художествени занаяти Десислава Тихолова участва във фестивала „Автентична Румъния”, съобщават от културната институция. 

Фестивалът се провежда в долината Бистрица, област Горж, Румъния на 24 и 25 юни. Фолклористът от русенския музей ще покаже старинни техники за изработка на бижута и аксесоари от мъниста. 

Фестивалът в Румъния е посветен на 140 години от рождението на световноизвестния румънски скулптор Константин Брънкуши, роден в с. Хобица, обл. Горж. Основен спомоществовател на събитието е неговият наследник Василе Брънкуши. Събитието събира майстори-занаятчии, туроператори, представители на изкуството, културата и бизнеса от цяла Румъния, както и гости от България, Украйна и Молдова. 

Освен Десислава Тихолова, във фестивала участие ще вземат и Севим Ганева, майстор на бродерия, Йордан Петров, майстор дървостругар и Мирослав Маринов, майстор резбар от Дунавската задруга на народните художествени занаяти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама